Schoonmaak

Bij het vak schoonmaken krijg je te maken met veel geschreven en ongeschreven regels, en deze kunnen ook nog eens verschillen per opdrachtgever. Het is daarom belangrijk dat je kennis hebt van het vak.

In de schoonmaak is het belangrijk dat je ten allen tijden jezelf bezig houdt met de hygiëne van het pand. En daarnaast je houdt aan alle regels binnen het bedrijf. Uiteraard zijn er ook een aantal regels welke, met kleine uitzondering, overal gelden.

Als we het hebben over de algemene regels dan kom je toch al snel op het gebruik van de schoonmaakmiddelen, doekjes en andere materialen. Zo is het heel belangrijk dat je weet welk kleur doekje je voor welke werkzaamheden kunt gebruiken. In de schoonmaak wordt er gewerkt met een roze en blauw doekje, zo is ook vaak het schoonmaakmiddel hierop aangepast, een roze of blauwe kleur.

Ook tijdens het dweilen van de vloer zijn er regels, waar je thuis misschien de gehele ruimte in één keer aanpakt is het belangrijk dat je dit tijdens je werk in de schoonmaak verdeelt in twee vlakken, zo kunnen mensen altijd over een droog stuk lopen en is het verplicht een veiligheidsbord te plaatsen. Zo voorkom je het snel vies worden van de vloer en het uitglijden van medewerkers.

Wil je aan de slag in de schoonmaak dan is dit prima te combineren met een gezinsleven of andere bezigheden want in de schoonmaak zijn er diverse diensten die gedraaid kunnen worden. wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan een kijkje op onze website werkenbijschotgroep.nl